Top

Το λεπτό, ευαίσθητο δέρμα μπορεί συχνά να εμφανίζει ξηρότητα και ερεθισμούς, οι οποίοι εντοπίζονται με τη μορφή έντονης ερυθρότητας και οιδήματος. Η ερυθρότητα του δέρματος στο πρόσωπο προκαλείται από διεσταλμένα τριχοειδή αγγεία, δηλαδή πολύ λεπτά αιμοφόρα αγγεία, τα οποία είναι εύθραυστα και έχουν την τάση να σπάνε εντείνουν ιδιαίτερα το πρόβλημα.

Γιατί είναι σημαντικά τα τριχοειδή αγγεία για το δέρμα;

Το δίκτυο των τριχοειδών αγγείων βρίσκεται στο επίπεδο του χόριου και φροντίζει για τη μικρο-κυκλοφορία του αίματος. Τα τριχοειδή αγγεία ελέγχουν τη ροή του αίματος στο δέρμα ανάλογα με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος. Επίσης,  μέσω των τοιχωμάτων των τριχοειδών αγγείων γίνεται η μεταφορά και η ανταλλαγή των αποβλήτων, των θρεπτικών συστατικών, των υγρών και του οξυγόνου μεταξύ του αίματος και των ιστών.

Ποια είναι τα αίτια της ερυθρότητας στο δέρμα του προσώπου;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που προκαλούν την ερυθρότητα στο δέρμα μας. Η υπεραιμία και η διάχυτη ερυθρότητα μπορεί να οφείλονται στο συναισθηματικό στρεσάρισμα, στη ζέστη ή το υπερβολικό κρύο, ή μπορεί να υποδηλώνουν διαταραχές στον όξινο μανδύα του δέρματος.

Τα εύθραυστα τριχοειδή αγγεία και η ερυθρότητα μπορεί να είναι αποτέλεσμα διατροφής που είναι φτωχή σε ευεργετικά καλά λιπαρά οξέα και σε άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως τα αμινοξέα, η βιταμίνη  B3 (γνωστή και ως PP)  και η βιταμίνη Ε. Όταν τα στοιχεία αυτά απουσιάζουν από τον οργανισμό μας, τα τριχοειδή αγγεία γίνονται πολύ λεπτά, σχεδόν διάφανα, χάνουν την ελαστικότητά τους κι έτσι προκαλείται υπεραιμία και κατά συνέπεια ερυθρότητα.

Ερυθρότητα και ροδόχρους ακμή

Να θυμάστε ότι όταν ο οργανισμός αντιμετωπίζει κάποια φλεγμονή και το δέρμα είναι εκτεθειμένο και δεν υπάρχει επαρκής ανοσία, υπάρχει περίπτωση να αναπτυχθεί ροδόχρους ακμή (rosacea).

Υπάρχει θεραπεία για την ερυθρότητα του δέρματος;

Η ερυθρότητα επηρεάζει τόσο την εμφάνισή μας όσο και τη γενικότερη αίσθηση που νιώθουμε στο δέρμα μας. Δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν:

  • Αποφύγετε την ηλιακή ακτινοβολία και γενικότερα τις ακραίες θερμοκρασίες και κλιματολογικές συνθήκες.
  • Τα αλκοολούχα ποτά, τα πικάντικα και καυτερά φαγητά, όπως και το κάπνισμα εντείνουν το πρόβλημα.
  • Καταναλώστε καθημερινά περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.
  • Το στρες αυξάνει την πίεση του αίματος προκαλώντας υπεραιμία, οπότε φροντίστε να χαλαρώνετε.
  • Προτιμήστε εξειδικευμένα προϊόντα περιποίησης, αποφεύγοντας τα βαριά προϊόντα, όπως τα απολεπιστικά. Μην ξεχνάτε την αντηλιακή σας κρέμα.

Προϊόντα  Bioger για την αντιμετώπιση της ερυθρότητας

  • Synchro – Κρέμα θρέψης
  • Cytobi – Κρέμα ανάπλασης και επούλωσης
  • Ger Oxy – Κρέμα για την ενίσχυση της οξυγόνωσης του δέρματος

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Συμπληρώστε το email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα και συμβουλές ομορφιάς!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αφήστε ένα σχόλιο

b2b login